Megújuló energia

A megújuló energia kihasználására cégünk behozott az USA-ból egy különleges ventilátort, ami „letolja” a tető alatt álló meleg levegőt az emberek szintjére. Azok a helyiségek, ahol nagy belmagasság van, – pl. bemutatóterem, csarnok, javítóműhely, élelmiszer/gyógyszer raktár, – hajlamosak arra, hogy a levegő rétegeződjön, azaz melegebb legyen (akár sokkal) fent, mint lent, az emberek szintjén. Ez nem annyira fűtés hiba, mint inkább fizika.

A Levegő Körte hatékonyan kezeli ezt a kérdést és leszállítja a levegőt, melynek következménye, hogy csökken az elfogyasztott energia mennyisége. A kevesebb energia pedig kisebb CO2 kibocsátással jár, ez pedig egybecsenghet sok cég környezetvédelmi politikájával. A helyiség fűtöttségétől és adottságaitól függ, hogy milyen hamar térül meg a beruházás. Sokaknak egyetlen fűtési idény alatt megtérül.

Szinte minden körülmények között működik és akár 20-40% közötti megtakarítást eredményezhet az érintett területen. Csodára nem képes, ha nem fűtik a helyiséget, ott nincs mit leszállítani – a lényeg, hogy rétegeződjön a levegő.

Bővebb információ: www.airius.hu

A megújuló energia kihasználása